Haven van Amsterdam gaat gebruik van drones monitoren

Havens

Het Havenbedrijf Amsterdam voert een proef uit met een monitoringsysteem om het gebruik van drones in zijn luchtruim te monitoren. De test duurt vier weken.

Hiermee wil het havenbedrijf inzicht opbouwen in hoe, waar en waarom drones over de haven van Amsterdam vliegen. Die worden bijvoorbeeld gebruikt voor infrastructuurinspectie en meting van omgevingsparameters.

Ongewenste dronevluchten

Joost Zuidema, projectmanager innovatie, houdt toezicht op de proef voor het havenbedrijf. ‘Het M.A.D.S-systeem geeft ons een eerste kans om een ​​idee te krijgen van de technologie die ons helpt het drone-gebruik te begrijpen en een eerste beoordeling te maken van ongewenste vluchten in een deel van onze haven. We willen er zeker van zijn dat vluchten in onze haven veilig en op verantwoorde wijze worden uitgevoerd, binnen de wet- en regelgeving.’

Het systeem detecteert en identificeert drones binnen een bereik van vijf kilometer, waarbij de GPS-positionering van zowel de drone als de bestuurder wordt bepaald, samen met de snelheid en richting van het apparaat.

Haven van Amsterdam gaat gebruik van drones monitoren | NT

Haven van Amsterdam gaat gebruik van drones monitoren

Havens

Het Havenbedrijf Amsterdam voert een proef uit met een monitoringsysteem om het gebruik van drones in zijn luchtruim te monitoren. De test duurt vier weken.

Hiermee wil het havenbedrijf inzicht opbouwen in hoe, waar en waarom drones over de haven van Amsterdam vliegen. Die worden bijvoorbeeld gebruikt voor infrastructuurinspectie en meting van omgevingsparameters.

Ongewenste dronevluchten

Joost Zuidema, projectmanager innovatie, houdt toezicht op de proef voor het havenbedrijf. ‘Het M.A.D.S-systeem geeft ons een eerste kans om een ​​idee te krijgen van de technologie die ons helpt het drone-gebruik te begrijpen en een eerste beoordeling te maken van ongewenste vluchten in een deel van onze haven. We willen er zeker van zijn dat vluchten in onze haven veilig en op verantwoorde wijze worden uitgevoerd, binnen de wet- en regelgeving.’

Het systeem detecteert en identificeert drones binnen een bereik van vijf kilometer, waarbij de GPS-positionering van zowel de drone als de bestuurder wordt bepaald, samen met de snelheid en richting van het apparaat.