Nieuwe dienst voor snellere doorlooptijd containers Antwerpen

NxtPort

Logistieke bedrijven kunnen vanaf nu via NxtPort gebruik maken van twee nieuwe diensten om de administratieve processen te vergemakkelijken en doorlooptijden van geïmporteerde containers via de haven van Antwerpen te verkorten.

De Next Mode of Transport API biedt de mogelijkheid aan expediteurs, importeurs of transportoperatoren om de volgende vervoersmodus van inkomende containers door te sturen. Deze data wordt vervolgens door de terminals gebruikt om de containers optimaal te plaatsen voor een snellere pick-up. Zo worden onnodige verplaatsingen van containers op de terminal vermeden.

Vrijgegeven containers

Containers die de haven binnenkomen moeten vrijgegeven worden voor ze kunnen doorgaan naar het volgende transportmiddel. De ‘groene lichten’ voor deze vrijgave van containers gebeurt via verschillende spelers in de keten: de douane, de scheepsagent en de terminal. Deze updates zijn voortaan beschikbaar via de Green Lights API.

Door deze informatie centraal en gezamenlijk beschikbaar te maken kunnen  containers sneller vrijgegeven en opgepikt worden, betrokken partijen een overzicht bewaren over de status van een container en verlopen de importprocessen vlotter.

Datahub

Binnenkort verschijnt er ook een nieuwe dienst, ontwikkeld in samenwerking met Portapp, die de communicatie tussen de actoren betrokken bij douane-inspectie zal digitaliseren. De nieuwe diensten zijn onderdeel van de ImportChain van NxtPort, een datahub waarin allerlei diensten verzameld worden om de invoer van containers te verbeteren.

Bekijk een video waarin de Next Mode of Transport API wordt uitgelegd:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuwe dienst voor snellere doorlooptijd containers Antwerpen | NT

Nieuwe dienst voor snellere doorlooptijd containers Antwerpen

NxtPort

Logistieke bedrijven kunnen vanaf nu via NxtPort gebruik maken van twee nieuwe diensten om de administratieve processen te vergemakkelijken en doorlooptijden van geïmporteerde containers via de haven van Antwerpen te verkorten.

De Next Mode of Transport API biedt de mogelijkheid aan expediteurs, importeurs of transportoperatoren om de volgende vervoersmodus van inkomende containers door te sturen. Deze data wordt vervolgens door de terminals gebruikt om de containers optimaal te plaatsen voor een snellere pick-up. Zo worden onnodige verplaatsingen van containers op de terminal vermeden.

Vrijgegeven containers

Containers die de haven binnenkomen moeten vrijgegeven worden voor ze kunnen doorgaan naar het volgende transportmiddel. De ‘groene lichten’ voor deze vrijgave van containers gebeurt via verschillende spelers in de keten: de douane, de scheepsagent en de terminal. Deze updates zijn voortaan beschikbaar via de Green Lights API.

Door deze informatie centraal en gezamenlijk beschikbaar te maken kunnen  containers sneller vrijgegeven en opgepikt worden, betrokken partijen een overzicht bewaren over de status van een container en verlopen de importprocessen vlotter.

Datahub

Binnenkort verschijnt er ook een nieuwe dienst, ontwikkeld in samenwerking met Portapp, die de communicatie tussen de actoren betrokken bij douane-inspectie zal digitaliseren. De nieuwe diensten zijn onderdeel van de ImportChain van NxtPort, een datahub waarin allerlei diensten verzameld worden om de invoer van containers te verbeteren.

Bekijk een video waarin de Next Mode of Transport API wordt uitgelegd:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement