FNV dreigt met acties bij Rotterdam Shortsea Terminals

nieuwe cao

FNV Havens dreigt met acties tegen Rotterdam Short Sea Terminals (RST), het grootste op- en overslagbedrijf voor shortsea-schepen in Europa.

Als het bedrijf niet vóór maandag 21 januari akkoord gaat met de eisen van werknemers ten aanzien van een nieuwe cao volgen er acties, dreigt bestuurder Cees Bos. De bond eist namens de werknemers een loonsverhoging van tachtig euro per maand per 1 januari 2018 en 3,5% per 1 januari 2019, bovenop de automatische prijscompensatie. Verder willen willen ze hardere afspraken over tijdelijke contracten en een ontslagvergoeding ‘ter versteviging van de werkgelegenheidsgarantie’.

Steinweg-Handelsveem

Bos stelt dat het bedrijf, onderdeel van Steinweg-Handelsveem, een ‘veel te laag’ loonbod heeft gedaan in de slepende onderhandelingen. Volgens hem hebben de ongeveer 250 werknemers die onder de cao vallen het bod ‘vrijwel unaniem’ afgewezen en is men bereid om actie te voeren. ‘Als RST niet over de brug komt dan volgen er acties, waaronder werkonderbrekingen’, aldus de vakbondsman.

FNV dreigt met acties bij Rotterdam Shortsea Terminals | NT

FNV dreigt met acties bij Rotterdam Shortsea Terminals

nieuwe cao

FNV Havens dreigt met acties tegen Rotterdam Short Sea Terminals (RST), het grootste op- en overslagbedrijf voor shortsea-schepen in Europa.

Als het bedrijf niet vóór maandag 21 januari akkoord gaat met de eisen van werknemers ten aanzien van een nieuwe cao volgen er acties, dreigt bestuurder Cees Bos. De bond eist namens de werknemers een loonsverhoging van tachtig euro per maand per 1 januari 2018 en 3,5% per 1 januari 2019, bovenop de automatische prijscompensatie. Verder willen willen ze hardere afspraken over tijdelijke contracten en een ontslagvergoeding ‘ter versteviging van de werkgelegenheidsgarantie’.

Steinweg-Handelsveem

Bos stelt dat het bedrijf, onderdeel van Steinweg-Handelsveem, een ‘veel te laag’ loonbod heeft gedaan in de slepende onderhandelingen. Volgens hem hebben de ongeveer 250 werknemers die onder de cao vallen het bod ‘vrijwel unaniem’ afgewezen en is men bereid om actie te voeren. ‘Als RST niet over de brug komt dan volgen er acties, waaronder werkonderbrekingen’, aldus de vakbondsman.