Spoorverbinding Zeebrugge – Dourges vanaf februari

modal shift

De haven van Zeebrugge is vanaf 12 februari 2019 per spoor verbonden met het multimodale platform Delta 3 in het Noord-Franse Dourges.

Van Dourges zal er spooraansluiting zijn naar bestemmingen in het zuiden van Europa, zoals Bordeaux, Avignon, Lyon, Bayonne, Toulouse, Perpignan, Miramas/Marseille/Fos. Vanuit de hub in Parijs is er aansluiting naar Novara en Turijn in Noord-Italië.

Drie connecties

Het zal gaan om drie connecties per week, meldt de haven. De goederentreinen komen aan en vertrekken op de terminal van P&O Ferries in de voorhaven van Zeebrugge. Van hieruit zijn er shortsea-aansluitingen naar Hull, Middlesbrough (Teesport) en Tilbury in het Verenigd Koninkrijk.

Greenmodal Transport en Novatrans treden op als spooroperator. De nieuwe verbinding wordt deels mogelijk gemaakt door Vlaamse subsidies, omdat met deze initiatieven vrachtverkeer van de weg naar het spoor wordt gehaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Spoorverbinding Zeebrugge – Dourges vanaf februari | NT

Spoorverbinding Zeebrugge – Dourges vanaf februari

modal shift

De haven van Zeebrugge is vanaf 12 februari 2019 per spoor verbonden met het multimodale platform Delta 3 in het Noord-Franse Dourges.

Van Dourges zal er spooraansluiting zijn naar bestemmingen in het zuiden van Europa, zoals Bordeaux, Avignon, Lyon, Bayonne, Toulouse, Perpignan, Miramas/Marseille/Fos. Vanuit de hub in Parijs is er aansluiting naar Novara en Turijn in Noord-Italië.

Drie connecties

Het zal gaan om drie connecties per week, meldt de haven. De goederentreinen komen aan en vertrekken op de terminal van P&O Ferries in de voorhaven van Zeebrugge. Van hieruit zijn er shortsea-aansluitingen naar Hull, Middlesbrough (Teesport) en Tilbury in het Verenigd Koninkrijk.

Greenmodal Transport en Novatrans treden op als spooroperator. De nieuwe verbinding wordt deels mogelijk gemaakt door Vlaamse subsidies, omdat met deze initiatieven vrachtverkeer van de weg naar het spoor wordt gehaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement