Hij zegt weinig van het gesprek te verwachten omdat de directie volgens hem alleen over ‘pijnpunten’ wil praten en niet over het eindbod van de vastgelopen cao-onderhandelingen. Bos: ‘Wat moet ik daar nou mee? Dat veel te lage eindbod is natuurlijk het grote pijnpunt.’

Stakingen

Vorige week braken er stakingsacties uit bij RST, een werkmaatschappij van Steinweg-Handelsveem en de grootste shortsea-stuwadoor van Noordwest-Europa. De ongeveer 250 werknemers willen onder meer loonsverhoging en een verbetering van de bestaande werkgelegenheidsgarantie.

Volgens Bos wordt er tot dinsdagmiddag niet gestaakt, maar ligt de terminal aan de Beatrixhaven grotendeels stil omdat er bijna geen schepen afmeren: ‘Dan heeft staken ook weinig zin’.

Lees ook: Dagploeg RST staakt vanmiddag, avondploeg ‘blijft ook zitten’