Nederlandse rederij WEC Lines start dienst Liverpool-Portugal

containervaart

De Nederlandse rederij WEC Lines begint deze maand een containerdienst tussen de haven van Liverpool en de Portugese havens Setubal en Leixoes. De wekelijkse dienst wordt gevaren door een schip van 882 teu.

Liverpool, havenstad met een roemrucht verleden (slavenhandel, Titanic, import rock ’n roll), is de laatste tijd bezig aan een renaissance. De Chinese rederij Cosco maakte afgelopen week bekend Liverpool-afvaarten te gaan aanbieden door slots te nemen op een bestaande Engeland-Canada-dienst. De beslissing van Cosco volgt op een naar tevredenheid verlopen proef.

2M-alliantie

Tevens nam de 2M-alliantie (Maersk, MSC) begin dit jaar Liverpool op in het vaste vaarschema van de TA4-dienst tussen Noord-Europa (Antwerpen, Rotterdam, Bremerhaven) en Noord-Amerika (Newark, Savannah, Port Everglades, North Charleston).

Nederlandse rederij WEC Lines start dienst Liverpool-Portugal | NT

Nederlandse rederij WEC Lines start dienst Liverpool-Portugal

containervaart

De Nederlandse rederij WEC Lines begint deze maand een containerdienst tussen de haven van Liverpool en de Portugese havens Setubal en Leixoes. De wekelijkse dienst wordt gevaren door een schip van 882 teu.

Liverpool, havenstad met een roemrucht verleden (slavenhandel, Titanic, import rock ’n roll), is de laatste tijd bezig aan een renaissance. De Chinese rederij Cosco maakte afgelopen week bekend Liverpool-afvaarten te gaan aanbieden door slots te nemen op een bestaande Engeland-Canada-dienst. De beslissing van Cosco volgt op een naar tevredenheid verlopen proef.

2M-alliantie

Tevens nam de 2M-alliantie (Maersk, MSC) begin dit jaar Liverpool op in het vaste vaarschema van de TA4-dienst tussen Noord-Europa (Antwerpen, Rotterdam, Bremerhaven) en Noord-Amerika (Newark, Savannah, Port Everglades, North Charleston).