‘DP World is de eerste firma die een mobiele applicatie ontwikkelt voor de truckersgemeenschap’, stelt innovation manager William De Vos. ‘Uit een bevraging bij onze doelgroep leerden we dat de truckchauffeurs klaar zijn voor de stap van automatisatie naar digitalisatie.’

De truckflow op de terminal verloopt al gedeeltelijk geautomatiseerd, omdat containers via automatische stacking cranes worden op- en afgeladen. ‘Met de nieuwe app kan de trucker de informatie zien die hij nodig heeft, zonder daarvoor zijn vrachtwagen te verlaten om naar een checkpoint te gaan. Fysieke documenten zijn op termijn niet langer nodig.’ Dit komt ook de veiligheid ten goede. De chauffeur wordt stap voor stap door de flow geloodst, aangevuld met een grondplan met routebegeleiding.

Wachttijden

‘Door open over wachttijden en omstandigheden te communiceren willen we de chauffeurs beter informeren’, zegt De Vos. ‘Elke trucker wordt persoonlijk op de hoogte gebracht van de wachttijd en de locatie waar hij verwacht wordt.’ De komende weken zal een selecte gebruikersgroep de nieuwe app in de praktijk testen.

Het agentschap The Reference realiseerde dit project voor DP World. ‘Het is de bedoeling om op termijn ook andere stakeholders laten aansluiten een gebruiksvriendelijk platform waar het delen van data centraal staat. Dit moet hen toelaten om betere én snellere beslissingen te nemen’, aldus John De Wever, woordvoerder van The Reference.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement