Merwehaven mag voor het eerst groot cruiseschip ontvangen

Primeur

De Merwehaven ontvangt woensdag voor het eerst een groot cruiseschip. De ‘Britannia’ van rederij P&O Cruises moet uitwijken naar deze alternatieve locatie, omdat tijdens het bezoek de Wilhelminakade al bezet is door de ‘AIDAperla’. 

‘Het is een uitzonderlijke situatie’, aldus Kees Scherpenisse, executive cruise port captain van Cruise Port Rotterdam. Tijdens het cruiseseizoen meert de ‘AIDAperla’ (foto) elke donderdag aan bij de Cruiseterminal.

De ‘Britannia’ zou daar woensdagochtend 8.00 uur aankomen en donderdagavond om 18.00 uur weer vertrekken. Echter zijn de twee schepen te groot om samen in de Wilhelminahaven te liggen. En dus moest er worden gezocht naar een alternatieve plek.

Eenmalige actie

‘We konden hiervoor niet terecht bij de containerterminals, omdat we dan de bedrijven te veel tot last zouden zijn,’ licht Scherpenisse toe. Een lege kade aan de Merwehaven bood echter uitkomst.

En dus werd er besloten om de ‘Britannia’ daar te ontvangen. ‘Een eenmalige actie’, zo stelt Scherpenisse. Er zijn voorlopig geen plannen om meer cruiseschepen in de Merwehaven te laten aanmeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Merwehaven mag voor het eerst groot cruiseschip ontvangen | NT

Merwehaven mag voor het eerst groot cruiseschip ontvangen

Primeur

De Merwehaven ontvangt woensdag voor het eerst een groot cruiseschip. De ‘Britannia’ van rederij P&O Cruises moet uitwijken naar deze alternatieve locatie, omdat tijdens het bezoek de Wilhelminakade al bezet is door de ‘AIDAperla’. 

‘Het is een uitzonderlijke situatie’, aldus Kees Scherpenisse, executive cruise port captain van Cruise Port Rotterdam. Tijdens het cruiseseizoen meert de ‘AIDAperla’ (foto) elke donderdag aan bij de Cruiseterminal.

De ‘Britannia’ zou daar woensdagochtend 8.00 uur aankomen en donderdagavond om 18.00 uur weer vertrekken. Echter zijn de twee schepen te groot om samen in de Wilhelminahaven te liggen. En dus moest er worden gezocht naar een alternatieve plek.

Eenmalige actie

‘We konden hiervoor niet terecht bij de containerterminals, omdat we dan de bedrijven te veel tot last zouden zijn,’ licht Scherpenisse toe. Een lege kade aan de Merwehaven bood echter uitkomst.

En dus werd er besloten om de ‘Britannia’ daar te ontvangen. ‘Een eenmalige actie’, zo stelt Scherpenisse. Er zijn voorlopig geen plannen om meer cruiseschepen in de Merwehaven te laten aanmeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement