De actie vond plaats tussen 5:15 en 9:30 uur en was onderdeel van een landelijke actieweek. De komende dagen volgen er nog meer controles, laat de woordvoerster van de Politie Rotterdam weten.

Oversteek naar het VK

De actie in Vlaardingen richtte zich tegen inklimmers, mensen die illegaal de oversteek willen maken naar het Verenigd Koninkrijk. De actie werd uitgevoerd door ongeveer dertig mensen van de politie en de marechaussee.

Zij lieten honden snuffelen aan vrachtwagens. Die zijn erop getraind om menselijke geuren te herkennen. Op 11 mei werd een vergelijkbare actie gedaan. Toen werden 34 mensen ontdekt. In de Rotterdamse haven werden vorig jaar in totaal 1371 inklimmers ontdekt, tegen 944 het jaar ervoor. Onder hen waren 897 Albanezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement