De joint venture met Maspion Group moet ertoe leiden dat er een containerterminal van drie miljoen teu en een industrieel logistiek park van ruim zevenhonderd voetbalvelden in Oost-Java gebouwd gaat worden. De terminal moet volledig draaien op elektriciteit. De start van het project staat gepland in 2022.

President Widodo

Een hoge delegatie was op de been om de ondertekening van de contracten bij te wonen. Zo waren naast de Indonesische ministers van Transport en Staatsbedrijven ook president Joko Widodo en de kroonprins van Abu Dhabi Mohammed bin Zayed Al Nahyan aanwezig.

‘Deze samenwerking is een belangrijke toevoeging voor onze wereldwijde portefeuille en een nieuwe stap in onze aanhoudende uitbreiding. Het zal ook onze betrokkenheid bij Indonesië, een van de belangrijkste wereldeconomieën, vergroten’, zegt topman van DP World sultan Ahmed Bin Sulayem in een persbericht.

Expansiedrift

Met de overname houdt de expansiedrift van DP World aan. Het bedrijf maakte enkele weken geleden bekend offshorebedrijf Topaz Energy & Marine over te nemen voor 1,1 miljard dollar. In februari van dit jaar legde het bedrijf ook 370 miljoen euro neer voor de Britse rederij P&O Ferries. Vorig jaar augustus werd de Deense shortsearederij Unifeeder voor 585 miljoen euro gekocht.

Algemeen directeur Tim Power van Drewry noemde de strategie van DP World onlangs zeer riskant. ‘DP World is geen havenbedrijf aan het bouwen, maar een maritiem conglomeraat. Ik verwacht dat er tussen die bedrijven weinig synergie wordt bewerkstelligd’, aldus Power.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement