Havenmeester gaat besluit loodsplicht ‘beter motiveren’

rechtszaak

De Rotterdamse Havenmeester zal een ‘beter gemotiveerde’ beslissing nemen over het verzoek van van Arklow Shipping om 32 schepen vrij te stellen van de loodsplicht.

Dat zegt een woordvoerder van Havenbedrijf Rotterdam in reactie op de uitspraak in kort geding van de Raad van State, die oordeelde dat de havenmeester het verzoek eerder ten onrechte heeft afgewezen. Hoe het ‘beter gemotiveerde’ besluit gaat uitvallen en hoeveel tijd daarvoor nodig is, kan hij niet zeggen. De havenmeester werd eerder al door de Rotterdamse rechtbank in het ongelijk gesteld.

Half miljoen euro

De woordvoerder zegt dat de Arklow-schepen verplicht blijven een loods aan boord te nemen, zolang er nog geen nieuwe beschikking is. Tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank voerde de advocaat van Arklow aan dat de rederij voor de betrokken schepen in Rotterdam jaarlijks ongeveer een half miljoen euro aan loodsgelden kwijt is.

Voorzitter Tjitte de Groot  van de Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan. ‘Wij staan aan de zijlijn en voeren de loodsplicht alleen uit. Dit is een zaak tussen de havenmeester en een rederij en vinden het niet netjes om daar commentaar op te geven.’

Lees ook: Havenmeester Rotterdam verliest kort geding over loodsplicht

Havenmeester gaat besluit loodsplicht ‘beter motiveren’ | NT

Havenmeester gaat besluit loodsplicht ‘beter motiveren’

rechtszaak

De Rotterdamse Havenmeester zal een ‘beter gemotiveerde’ beslissing nemen over het verzoek van van Arklow Shipping om 32 schepen vrij te stellen van de loodsplicht.

Dat zegt een woordvoerder van Havenbedrijf Rotterdam in reactie op de uitspraak in kort geding van de Raad van State, die oordeelde dat de havenmeester het verzoek eerder ten onrechte heeft afgewezen. Hoe het ‘beter gemotiveerde’ besluit gaat uitvallen en hoeveel tijd daarvoor nodig is, kan hij niet zeggen. De havenmeester werd eerder al door de Rotterdamse rechtbank in het ongelijk gesteld.

Half miljoen euro

De woordvoerder zegt dat de Arklow-schepen verplicht blijven een loods aan boord te nemen, zolang er nog geen nieuwe beschikking is. Tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank voerde de advocaat van Arklow aan dat de rederij voor de betrokken schepen in Rotterdam jaarlijks ongeveer een half miljoen euro aan loodsgelden kwijt is.

Voorzitter Tjitte de Groot  van de Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan. ‘Wij staan aan de zijlijn en voeren de loodsplicht alleen uit. Dit is een zaak tussen de havenmeester en een rederij en vinden het niet netjes om daar commentaar op te geven.’

Lees ook: Havenmeester Rotterdam verliest kort geding over loodsplicht