Megavangst heroïne in Felixstowe leidt tot arrestaties in Nederland

antwerpen

Drie mannen zijn maandag in een loods in Bergschenhoek opgepakt na een recordvondst van bijna 1,3 ton heroïne in de haven van het Engelse Felixstowe. De drugs waren bestemd voor de Antwerpse haven.

De in totaal 1297 kilogram heroïne werd aangetroffen op een schip dat 30 augustus aanmeerde in Felixstowe. De drugs met een straatwaarde van naar schatting 120 miljoen pond, ruim 132,5 miljoen euro, waren verstopt tussen handdoeken en badjassen.

Nooit eerder werd in het Verenigd Koninkrijk zo’n grote hoeveelheid heroïne in beslag genomen, aldus de NCA, en ook voor Europa is het een van de grootste drugsvangsten ooit. De vondst volgde op de inbeslagname van 398 kilogram heroïne die 2 augustus werd gevonden op een schip in de haven van Felixstowe.

Tekst loopt door onder foto.

Drugs verwijderd

Nadat de bijna 1,3 ton drugs waren verwijderd, werd de container waarin de heroïne zat, weer op het schip gezet. Dat voer vervolgens naar Antwerpen en meerde daar zondag aan. Onder toezicht van de Belgische en Nederlandse autoriteiten werd de container per vrachtwagen naar de loods in Bergschenhoek gebracht.

Drie mannen van 48, 51 en 53 jaar waren bezig de lading te lossen toen de politie binnenviel. Een vierde verdachte, een 27-jarige man uit Bergschenhoek, was weggereden in zijn auto en werd bij Bunnik aangehouden. De verdachten zitten nog vast.

Foto’s: National Crime Agency

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Megavangst heroïne in Felixstowe leidt tot arrestaties in Nederland | NT

Megavangst heroïne in Felixstowe leidt tot arrestaties in Nederland

antwerpen

Drie mannen zijn maandag in een loods in Bergschenhoek opgepakt na een recordvondst van bijna 1,3 ton heroïne in de haven van het Engelse Felixstowe. De drugs waren bestemd voor de Antwerpse haven.

De in totaal 1297 kilogram heroïne werd aangetroffen op een schip dat 30 augustus aanmeerde in Felixstowe. De drugs met een straatwaarde van naar schatting 120 miljoen pond, ruim 132,5 miljoen euro, waren verstopt tussen handdoeken en badjassen.

Nooit eerder werd in het Verenigd Koninkrijk zo’n grote hoeveelheid heroïne in beslag genomen, aldus de NCA, en ook voor Europa is het een van de grootste drugsvangsten ooit. De vondst volgde op de inbeslagname van 398 kilogram heroïne die 2 augustus werd gevonden op een schip in de haven van Felixstowe.

Tekst loopt door onder foto.

Drugs verwijderd

Nadat de bijna 1,3 ton drugs waren verwijderd, werd de container waarin de heroïne zat, weer op het schip gezet. Dat voer vervolgens naar Antwerpen en meerde daar zondag aan. Onder toezicht van de Belgische en Nederlandse autoriteiten werd de container per vrachtwagen naar de loods in Bergschenhoek gebracht.

Drie mannen van 48, 51 en 53 jaar waren bezig de lading te lossen toen de politie binnenviel. Een vierde verdachte, een 27-jarige man uit Bergschenhoek, was weggereden in zijn auto en werd bij Bunnik aangehouden. De verdachten zitten nog vast.

Foto’s: National Crime Agency

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement