Met de ondertekening maakt Portbase het voor de havengemeenschap mogelijk om data op een laagdrempelig en veilige manier te delen, ook richting partijen verderop in de keten die niet zijn aangesloten op Portbase.

Inefficiënt

Duidelijkheid over wie wat mag met welke data is, is voor partijen binnen de havengemeenschap een vereiste om het delen van data naar een volgend niveau te brengen. Daarbij zijn de huidige, vaak bilaterale onderlinge afspraken over identiteit, rechten en autorisaties van data inefficiënt en het kost bedrijven veel tijd om dit goed te regelen. Met de inzet van iShare zou dit verleden tijd moeten zijn, omdat iedereen werkt volgens de iShare-afspraken.

‘Het is vanaf nu mogelijk om op individueel assetniveau aan te geven dat een partij daadwerkelijk een taak moet vervullen in de keten en het daarmee van belang is om bepaalde informatie te mogen ontvangen. Dit versnelt processen en zorgt voor een optimalisatie van de keten’, meldt de stichting in een toelichting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement