Die heeft enige tijd geleden tegenover het personeel bevestigd in onderhandeling te zijn met een overnamekandidaat. Daarnaast wordt een grondige modernisering van de ruim 25 jaar oude terminal onderzocht, mogelijk een volledige automatisering.

‘Personeel wordt gek van onzekerheid’

Voorzitter Barry de Bel van de ondernemingsraad (OR) van het bedrijf zegt begrip te hebben voor de actie en die ook te steunen, omdat de mensen ‘gek worden van onzekerheid’.

Hij zegt dat de directie al een paar keer heeft aangekondigd dat er adviesaanvraag richting de OR onderweg was en dat die evenzovele keren is uitgesteld. Of die aanvraag betrekking heeft op verkoop of een ander scenario kan hij niet zeggen.

Baangarantie

De vraag wat er met de conventionele terminal van APMT in Rotterdam gaat gebeuren, hangt al boven de markt sinds de groep vier jaar geleden de geautomatiseerde Maasvlakte 2-terminal in gebruik nam.

Een deel van de werknemers van APMTR is naar de nieuwe terminal overgestapt. Het personeel heeft sowieso een baangarantie tot medio volgend jaar als gevolg van het drie jaar geleden gesloten sociaal akkoord voor de Rotterdamse containersector.

De terminal heeft zijn relaties laten weten dat het werk hinder van de acties ondervindt en dat de afhandeling van alle modaliteiten vertraagd is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement