Containeroverslag havens Italië flink gedaald, maar omzet hoger

OVERSLAG

De overslag van containers in de tien grootste Italiaanse zeehavens is vorig jaar 3,3% afgenomen. Tegelijk steeg de gezamenlijke omzet met 12,6% tot 642 miljoen euro.

Dat wijst een analyse uit van Centro Studi Fedespedi. Volgens deze studie daalde de containeroverslag in havens als Gioia Tauro, Genua en Livorno vorig jaar nog tot onder het niveau van 2017. De totale overslag bedroeg in de tien havens 7,9 miljoen teu aan containers.

Overslagcijfers

Gemeten zijn de overslagcijfers in deze tien grote havens, waaronder ook Ancona, Ravenna, Triëst, Salerno, Venetië en Cagliari. De tien zijn samen goed voor bijna driekwart van de gehele zeehavenoverslag van containers in Italië. Die bedroeg vorig jaar 10,6 miljoen teu.

De tegenvallers in de containerbehandeling deden zich vooral voor in Cagliari, Ancona, Gioia Tauro, Livorno, Ravenna en Genua. In de overige havens was nog sprake van een stijging. In Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, was sprake van een sterke daling.

In Genua wordt de overslag van containers nog steeds bemoeilijkt door verbindingsproblemen sinds de instorting, in augustus 2018, van een voor de haven belangrijke brug. Die brug, de Ponte Morandi, wordt nu vervangen

Containeroverslag havens Italië flink gedaald, maar omzet hoger | NT

Containeroverslag havens Italië flink gedaald, maar omzet hoger

OVERSLAG

De overslag van containers in de tien grootste Italiaanse zeehavens is vorig jaar 3,3% afgenomen. Tegelijk steeg de gezamenlijke omzet met 12,6% tot 642 miljoen euro.

Dat wijst een analyse uit van Centro Studi Fedespedi. Volgens deze studie daalde de containeroverslag in havens als Gioia Tauro, Genua en Livorno vorig jaar nog tot onder het niveau van 2017. De totale overslag bedroeg in de tien havens 7,9 miljoen teu aan containers.

Overslagcijfers

Gemeten zijn de overslagcijfers in deze tien grote havens, waaronder ook Ancona, Ravenna, Triëst, Salerno, Venetië en Cagliari. De tien zijn samen goed voor bijna driekwart van de gehele zeehavenoverslag van containers in Italië. Die bedroeg vorig jaar 10,6 miljoen teu.

De tegenvallers in de containerbehandeling deden zich vooral voor in Cagliari, Ancona, Gioia Tauro, Livorno, Ravenna en Genua. In de overige havens was nog sprake van een stijging. In Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, was sprake van een sterke daling.

In Genua wordt de overslag van containers nog steeds bemoeilijkt door verbindingsproblemen sinds de instorting, in augustus 2018, van een voor de haven belangrijke brug. Die brug, de Ponte Morandi, wordt nu vervangen