Havenbedrijf Rotterdam neemt ICT Group in de arm voor CER

container exchange route

Havenbedrijf Rotterdam neemt ICT Group (ICTG) uit Barendrecht in de arm voor de kwaliteitsborging en het testen van de integratie van de IT-systemen die gebruikt worden bij de Container Exchange Route (CER) op de Maasvlakte.

Dat zeventien kilometer lange banenstelsel is op dit moment in aanbouw en komt over ongeveer anderhalf jaar beschikbaar voor de uitwisseling van containers tussen onder meer terminals, depots en distributiecentra.

Volgens het softwarehuis bestaat ‘het ICT-landschap’ rondom de CER uit een platform, planningssoftware, gate operating software en visual gates. Dat alles moet worden gekoppeld aan allerlei applicaties van onder andere de containerterminals en Portbase. ICT Group is verantwoordelijk voor de integratie van al die applicaties en het testen van ‘het complexe ICT-landschap’.

Bart Overgaauw van ICTG zegt in een persbericht dat de opdracht het bedrijf op het lijf is geschreven. ‘Wij werken al dertig jaar voor verschillende containerterminals in de Rotterdamse haven, waaronder ECT. Wij kennen de processen en de systemen in de haven. Die kennis hebben we intern gebundeld in een Port Logistics Competence Center’, zegt hij

Havenbedrijf Rotterdam neemt ICT Group in de arm voor CER | NT

Havenbedrijf Rotterdam neemt ICT Group in de arm voor CER

container exchange route

Havenbedrijf Rotterdam neemt ICT Group (ICTG) uit Barendrecht in de arm voor de kwaliteitsborging en het testen van de integratie van de IT-systemen die gebruikt worden bij de Container Exchange Route (CER) op de Maasvlakte.

Dat zeventien kilometer lange banenstelsel is op dit moment in aanbouw en komt over ongeveer anderhalf jaar beschikbaar voor de uitwisseling van containers tussen onder meer terminals, depots en distributiecentra.

Volgens het softwarehuis bestaat ‘het ICT-landschap’ rondom de CER uit een platform, planningssoftware, gate operating software en visual gates. Dat alles moet worden gekoppeld aan allerlei applicaties van onder andere de containerterminals en Portbase. ICT Group is verantwoordelijk voor de integratie van al die applicaties en het testen van ‘het complexe ICT-landschap’.

Bart Overgaauw van ICTG zegt in een persbericht dat de opdracht het bedrijf op het lijf is geschreven. ‘Wij werken al dertig jaar voor verschillende containerterminals in de Rotterdamse haven, waaronder ECT. Wij kennen de processen en de systemen in de haven. Die kennis hebben we intern gebundeld in een Port Logistics Competence Center’, zegt hij