Het schip meerde rond 11.00 uur aan bij de PSA-terminal bij kaai 1740, nadat het in de haven was aangekomen vanuit Hamburg. Rond 13.45 uur raakte het schip los van de kade. Oorzaak hiervan was het slechte weer, volgens de Belgische krant Gazet van Antwerpen.

Rond 13.45 uur raakte het schip, de ‘APL Mexico City’ los van de kade. Op een video (zie onder) is te zien hoe het schip langzaam tegen de kraan van de DP World-terminal vaart, waarna de kraan in elkaar stort en in zee terechtkomt.

Het schip van 328 meter lang is met behulp van zes sleepboten en een loods onder controle gebracht. Het heeft een capaciteit van ruim negenduizend teu en een dwt van 115060.

Voordat het weer kan afvaren, moet nog veel schade aan het schip worden hersteld. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de ‘APL Mexico City’ loskwam van de aanmeerplaats.

Tekst loopt door onder video.

‘MSC Anchorage’

Een tweede schip, de ‘MSC Anchorage’ dreigde ook los te komen, meldt het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Uit voorzorg is er een sleepboot tegenaan gelegd om het schip op zijn plaats te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement