Douane vindt 1457 kilo coke in haven Rotterdam

drugsvangst

De Douane heeft verspreid over drie dagen tijdens controles in de Rotterdamse haven in totaal 1457 kilo cocaïne onderschept. Het ging om vier verschillende vangsten.

Op donderdag 12 december trof de Douane 450 kilo cocaïne aan in een container, die geladen was met een poeder voor de betonindustrie. Vervolgens vond de Douane op dezelfde dag in een container met vaten vruchtenpulp 500 kilo coke. Criminelen hadden de blokken verdovende middelen ingevroren in het vruchtenconcentraat.

Magnesium

Op vrijdag 13 december vond de Douane in een container met magnesium zeventien grote sporttassen met daarin 496 kilo cocaïne. Tenslotte vond men op maandag 16 december in het motorcompartiment van een koelcontainer, beladen met watermeloenen, een hoeveelheid van elf kilo cocaïne.

Tekst loopt door onder foto.

Alle containers waren afkomstig uit Brazilië. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. Het Harc-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Douane vindt 1457 kilo coke in haven Rotterdam | NT

Douane vindt 1457 kilo coke in haven Rotterdam

drugsvangst

De Douane heeft verspreid over drie dagen tijdens controles in de Rotterdamse haven in totaal 1457 kilo cocaïne onderschept. Het ging om vier verschillende vangsten.

Op donderdag 12 december trof de Douane 450 kilo cocaïne aan in een container, die geladen was met een poeder voor de betonindustrie. Vervolgens vond de Douane op dezelfde dag in een container met vaten vruchtenpulp 500 kilo coke. Criminelen hadden de blokken verdovende middelen ingevroren in het vruchtenconcentraat.

Magnesium

Op vrijdag 13 december vond de Douane in een container met magnesium zeventien grote sporttassen met daarin 496 kilo cocaïne. Tenslotte vond men op maandag 16 december in het motorcompartiment van een koelcontainer, beladen met watermeloenen, een hoeveelheid van elf kilo cocaïne.

Tekst loopt door onder foto.

Alle containers waren afkomstig uit Brazilië. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd. Het Harc-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement