ACM handhaaft besluit over loodstarieven

bezwaar

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft bij zijn beslissing dat het Loodswezen in het tariefvoorstel voor de periode 2020-2022 moet rekenen met een vermogenskostenvoet van 4,6%.

De loodsen hadden bezwaar gemaakt tegen enkele elementen van de manier waarop de karteltoezichthouder die had berekend. De vermogenskostenvoet (ook wel wacc, weighted average cost of capital) geeft aan hoeveel rendement een organisatie moet maken om niet in te teren op het vermogen.

Volgens een ACM-woordvoerder gaat het om details en speelt er geen fundamenteel verschil van inzicht. Het Loodswezen heeft zes weken om beroep aan te tekenen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven tegen het ACM-besluit. Het is nog niet bekend of de loodsen dat gaan doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

ACM handhaaft besluit over loodstarieven | NT

ACM handhaaft besluit over loodstarieven

bezwaar

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft bij zijn beslissing dat het Loodswezen in het tariefvoorstel voor de periode 2020-2022 moet rekenen met een vermogenskostenvoet van 4,6%.

De loodsen hadden bezwaar gemaakt tegen enkele elementen van de manier waarop de karteltoezichthouder die had berekend. De vermogenskostenvoet (ook wel wacc, weighted average cost of capital) geeft aan hoeveel rendement een organisatie moet maken om niet in te teren op het vermogen.

Volgens een ACM-woordvoerder gaat het om details en speelt er geen fundamenteel verschil van inzicht. Het Loodswezen heeft zes weken om beroep aan te tekenen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven tegen het ACM-besluit. Het is nog niet bekend of de loodsen dat gaan doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement