De bond was niet op de hoogte van de actie maar heeft er wel begrip voor. Het personeel van de terminal wil graag duidelijkheid over de mogelijkheden om aan de slag te gaan bij de andere terminal van het bedrijf in de Rotterdamse haven: APM Maasvlakte 2.

Bij de opening van laatstgenoemde terminal, zo’n zes jaar geleden, is gezegd dat personeel van APMTR de mogelijkheid zou krijgen naar deze nieuwe terminal over te stappen. Een aantal medewerkers heeft de overstap ook daadwerkelijk kunnen maken, maar veel anderen niet.

Nieuwe eigenaar

Het is de verwachting dat in de toekomst meer containerschepen hun lading laten afhandelen bij de nieuwe terminal, in plaats van bij APMTR. Ook is onlangs bekend geworden dat de oude terminal een nieuwe eigenaar krijgt: ECT. Dit laatste staat volgens Van der Lecq los van de staking van dinsdag.

Lees ook: Kogel is door de kerk: Hutchison koopt APMTR

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement