Ook alle importzendingen zullen op termijn via deze havens lopen. Schenker bouwt momenteel een hub in Rotterdam met een totale oppervlakte voor op- en overslag van 28.000 vierkante meter, die als spil zal dienen in de overslag.

Tot nu toe maakt Schenker gebruik van tal van Europese havens, maar vooral Antwerpen, Le Havre en Marseille zullen lading verliezen aan Rotterdam. De onderneming heeft Hamburg en Rotterdam nu aangewezen voor de export van al het Europese verkeer, ook dat vanuit Griekenland en Turkije.

Volgens directeur T. Damen van Schenker International in Nederland is het nu zaak voor Hamburg en Rotterdam om ‘hun natuurlijk achterland te bewerken’. Voor Rotterdam betekent dit het scheppen van zo snel en goedkoop mogelijke verbindingen naar de haven, vanuit een deel van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk en België. Daarbij wil Schenker in principe vooral gebruik maken van het netwerk van zusteronderneming Schenker BTL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement