De nieuwe terminal zal operationeel worden geëxploiteerd als één geheel, samen met de andere Singaporese terminals Brani, Keppel en Tjanjong Pagar Terminals. Terminaloperator PSA belooft de klanten een ‘quantum leap’ in productiviteit. Onder andere door de op afstand bedienbare kranen, die de containers negen hoog kunne stacken. De nieuwe kranen hebben een bereik van 55 meter. Die kunnen schepen met containers van 18 breed behandelen. Per aanlegplaats is er een capaciteit van 1 miljoen teu per jaar.

De PPT is volgens de PSA een resultaat van drie decennia van containerterminal-expertise en -ervaring die zijn toegepast in de ontwikkeling en bouw. In 2020 moet er op de PPT alleen in totaal 18 miljoen teu per jaar worden overgeslagen. Dan moet er capaciteit zijn voor 26 zee- en feederschepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement