Verbrugge neemt in eerste instantie 87,1 procent van de aandelen over en is nog met de Nederlandse Spoorwegen in gesprek over de overname van het resterende belang van 12,9 procent. Verbrugge wil geen mededelingen doen over de verkoopprijs.

Volgens directeur Martin Verbrugge past de overname uitstekend in de strategie om de groep uit te bouwen tot een geïntegreerd logistieke dienstverlener, die de hele keten van fabriek tot eindverbruiker aanstuurt. Verder wijst Verbrugge op de verbreding van het ladingpakket. De Terneuzense groep behandelt vooral bulk, papier en cellulose, terwijl de NV Haven onder meer hout, staal, tabak, auto’s en overig stukgoed overslaat.

Met de verdere expansie van de terminal in Terneuzen en de krachtenbundeling in Vlissingen, versterkt de groep de concurrentiepositie ten opzichte van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam. Verbrugge Terminals wordt nu één van de grootste stuwadoors in West-Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement