Data delen vanuit de ECT-terminals voortaan ook via iShare

Data veiligheid

Terminal-exploitant Hutchison Ports ECT Rotterdam en haar klanten delen vanaf deze maand eenvoudiger en veiliger containerdata, dankzij een nieuwe datadienst. Deze datadienst is mogelijk door de toetreding van ECT tot het iShare-stelsel.

Het terminalbedrijf deelt dagelijks met vele partijen enorme hoeveelheden informatie over de containerafhandeling op de ECT Delta- en de ECT Euromax-terminals.

‘Veelal wordt de vraag om data gesteld namens een klant. Deze data deelt ECT alleen onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze zeker weet dat deze data bij de juiste persoon van het juiste bedrijf terechtkomt’, meldt woordvoerder Trudy de Jong van iShare in een toelichting.

Ze vervolgt: ‘Met de toetreding tot het iShare-stelsel en door gebruik te maken van de identiteiten van een iShare-identiteitsprovider, krijgt het terminalbedrijf deze zekerheid en dat geldt ook voor haar klanten. Daardoor is het mogelijk om datadeling op een efficiënte en veilige manier te organiseren.’

Topsector Logistiek

iShare is een initiatief van de Topsector Logistiek met als doel om data delen in de logistiek verder te stimuleren. Het afsprakenstelsel werd ontwikkeld door en voor de logistieke sector en is sinds 2018 beschikbaar. ‘Sindsdien groeit het aantal deelnemers in de logistieke sector gestaag’, aldus De Jong.

Data delen vanuit de ECT-terminals voortaan ook via iShare | NT

Data delen vanuit de ECT-terminals voortaan ook via iShare

Data veiligheid

Terminal-exploitant Hutchison Ports ECT Rotterdam en haar klanten delen vanaf deze maand eenvoudiger en veiliger containerdata, dankzij een nieuwe datadienst. Deze datadienst is mogelijk door de toetreding van ECT tot het iShare-stelsel.

Het terminalbedrijf deelt dagelijks met vele partijen enorme hoeveelheden informatie over de containerafhandeling op de ECT Delta- en de ECT Euromax-terminals.

‘Veelal wordt de vraag om data gesteld namens een klant. Deze data deelt ECT alleen onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze zeker weet dat deze data bij de juiste persoon van het juiste bedrijf terechtkomt’, meldt woordvoerder Trudy de Jong van iShare in een toelichting.

Ze vervolgt: ‘Met de toetreding tot het iShare-stelsel en door gebruik te maken van de identiteiten van een iShare-identiteitsprovider, krijgt het terminalbedrijf deze zekerheid en dat geldt ook voor haar klanten. Daardoor is het mogelijk om datadeling op een efficiënte en veilige manier te organiseren.’

Topsector Logistiek

iShare is een initiatief van de Topsector Logistiek met als doel om data delen in de logistiek verder te stimuleren. Het afsprakenstelsel werd ontwikkeld door en voor de logistieke sector en is sinds 2018 beschikbaar. ‘Sindsdien groeit het aantal deelnemers in de logistieke sector gestaag’, aldus De Jong.