Het terminalbedrijf deelt dagelijks met vele partijen enorme hoeveelheden informatie over de containerafhandeling op de ECT Delta- en de ECT Euromax-terminals.

‘Veelal wordt de vraag om data gesteld namens een klant. Deze data deelt ECT alleen onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat ze zeker weet dat deze data bij de juiste persoon van het juiste bedrijf terechtkomt’, meldt woordvoerder Trudy de Jong van iShare in een toelichting.

Ze vervolgt: ‘Met de toetreding tot het iShare-stelsel en door gebruik te maken van de identiteiten van een iShare-identiteitsprovider, krijgt het terminalbedrijf deze zekerheid en dat geldt ook voor haar klanten. Daardoor is het mogelijk om datadeling op een efficiënte en veilige manier te organiseren.’

Topsector Logistiek

iShare is een initiatief van de Topsector Logistiek met als doel om data delen in de logistiek verder te stimuleren. Het afsprakenstelsel werd ontwikkeld door en voor de logistieke sector en is sinds 2018 beschikbaar. ‘Sindsdien groeit het aantal deelnemers in de logistieke sector gestaag’, aldus De Jong.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement