20 jaar geleden in NT: GHR wil belang in Dirkzwager

2 mei 2000

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR) wil een belang nemen in Koninklijke Scheepsagentuur Dirkzwager. Het GHR maakt gebruik van een aanbod van de familie Dirkzwager om een aandelenpakket van 46% over te nemen.

Doel is de verwerking en verspreiding van scheepsinformatie in de Rotterdamse haven te verbeteren. De gemeenteraad van Rotterdam neemt op 11 mei een besluit over dit voornemen.

Het havenbedrijf en Dirkzwager houden zich beide bezig met het verstrekken van scheepsinformatie. Het GHR als beheerder van de haven en Dirkzwager als commercieel dienstverlener. Beide bedrijven zien voldoende mogelijkheden om de effectiviteit van de informatieverwerking en verspreiding daarvan te vergroten.

Het GHR krijgt door het belang de mogelijkheid om bepaalde nautische producten commercieel internationaal in de markt te plaatsen. Daarbij denkt het havenbedrijf onder meer aan SISTER, de databank van gevaarlijke stoffen.

De participatie in Dirkzwager past in het voornemen van het GHR om zelfstandig deelnemingen aan te gaan. Daartoe wordt later dit jaar de NV Mainport Holding Rotterdam in het leven geroepen.

20 jaar geleden in NT: GHR wil belang in Dirkzwager | NT

20 jaar geleden in NT: GHR wil belang in Dirkzwager

2 mei 2000

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR) wil een belang nemen in Koninklijke Scheepsagentuur Dirkzwager. Het GHR maakt gebruik van een aanbod van de familie Dirkzwager om een aandelenpakket van 46% over te nemen.

Doel is de verwerking en verspreiding van scheepsinformatie in de Rotterdamse haven te verbeteren. De gemeenteraad van Rotterdam neemt op 11 mei een besluit over dit voornemen.

Het havenbedrijf en Dirkzwager houden zich beide bezig met het verstrekken van scheepsinformatie. Het GHR als beheerder van de haven en Dirkzwager als commercieel dienstverlener. Beide bedrijven zien voldoende mogelijkheden om de effectiviteit van de informatieverwerking en verspreiding daarvan te vergroten.

Het GHR krijgt door het belang de mogelijkheid om bepaalde nautische producten commercieel internationaal in de markt te plaatsen. Daarbij denkt het havenbedrijf onder meer aan SISTER, de databank van gevaarlijke stoffen.

De participatie in Dirkzwager past in het voornemen van het GHR om zelfstandig deelnemingen aan te gaan. Daartoe wordt later dit jaar de NV Mainport Holding Rotterdam in het leven geroepen.