De container was afkomstig uit Brazilië. Tussen de lading troffen douaneambtenaren vijf vaten met elk zestig pakketten cocaïne aan. De vaten waren bestemd voor een bedrijf in Rotterdam, maar het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het Harc-team, een samenwerkingsverband tussen de douane, Fiod, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak in onderzoek.

Tweede vangst

Donderdag 7 mei vond de Douane weer een grote hoeveelheid cocaïne. Deze keer was dat bij een bedrijf in Moerdijk. De drugs zaten verstopt in twee sporttassen, die weer verstopt zaten in een container. Het gaat om ongeveer zeventig kilo cocaïne.

De drugs werden aangetroffen bij het lossen van de container. Dit gebeurde bij een bedrijf op het Industrieterrein Moerdijk. Toen het bedrijf de drugs aantrof, belde zij de Douane en de politie. Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

De container waar de tassen in zaten was afkomstig uit Chili en geladen met ferronickel. Op de lading troffen douaneambtenaren twee tassen met elk 35 pakketten cocaïne aan. De ferronickel was bestemd voor een bedrijf in Moerdijk. De container was met een binnenvaartschip van Rotterdam naar Moerdijk gebracht. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.