20 jaar geleden in NT: Uitbreiding RSC Rotterdam

16 mei 2000

Minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft gisteren de uitbreiding van Rail Service Centrum Rotterdam officieel geopend. De railoverslagplaats kan nu 300.000 eenheden op jaarbasis verwerken. Enig aandeelhouder Railion Benelux is nog in onderhandeling met het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam over een participatie van het Havenbedrijf in het RSC.

RSC Rotterdam heeft nu een oppervlakte van twintig hectare tegen voorheen dertien. Het aantal sporen is verdubbeld tot acht. De nieuwe bundel van vier sporen is voorzien van twee portaalkranen. Omdat het toeleidend spoor van de tweede bundel over de bestaande terminal loopt, is er extra aandacht besteed aan de veiligheid op de overwegen.

De opslagcapaciteit is uitgebreid van 1.000 tot 1.600 containers. RSC Rotterdam heeft vorig jaar 235.000 laadeenheden overgeslagen. Daarvan waren er 100.000 continentale eenheden. Wekelijks rijden er 225 treinen naar 27 bestemmingen.

De capaciteitsvergroting van de terminal is één van de projecten waarmee de Rotterdamse haven zich voorbereidt op de komst van de Betuweroute. De Havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuwelijn, wordt van dubbel spoor voorzien en geëlektrificeerd.

20 jaar geleden in NT: Uitbreiding RSC Rotterdam | NT

20 jaar geleden in NT: Uitbreiding RSC Rotterdam

16 mei 2000

Minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft gisteren de uitbreiding van Rail Service Centrum Rotterdam officieel geopend. De railoverslagplaats kan nu 300.000 eenheden op jaarbasis verwerken. Enig aandeelhouder Railion Benelux is nog in onderhandeling met het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam over een participatie van het Havenbedrijf in het RSC.

RSC Rotterdam heeft nu een oppervlakte van twintig hectare tegen voorheen dertien. Het aantal sporen is verdubbeld tot acht. De nieuwe bundel van vier sporen is voorzien van twee portaalkranen. Omdat het toeleidend spoor van de tweede bundel over de bestaande terminal loopt, is er extra aandacht besteed aan de veiligheid op de overwegen.

De opslagcapaciteit is uitgebreid van 1.000 tot 1.600 containers. RSC Rotterdam heeft vorig jaar 235.000 laadeenheden overgeslagen. Daarvan waren er 100.000 continentale eenheden. Wekelijks rijden er 225 treinen naar 27 bestemmingen.

De capaciteitsvergroting van de terminal is één van de projecten waarmee de Rotterdamse haven zich voorbereidt op de komst van de Betuweroute. De Havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuwelijn, wordt van dubbel spoor voorzien en geëlektrificeerd.