Daarbij raakte de kraan uit de rails, maar bleef wel overeind staan. Volgens het Maritime Bulletin gebeurde het incident toen het schip van 14.000 teu van ligplaats veranderde. Over de omvang van de schade is niets bekend. Het is het laatste incident in een lange reeks aanvaringen van containerschepen met kadekranen.

Beter beveiligen

TT Club pleit er al jaren voor om containerkranen beter te beveiligen tegen dit soort incidenten. De maritiem verzekeraar zegt dat een investering van rond de 15.000 dollar in een waarschuwingssysteem een miljoenenschade kan voorkomen. Het gebruik daarvan is de afgelopen jaren wel toegenomen, maar TT Club noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat nog niet alle terminals die techniek toepassen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement