Aldel stelt eigen stroomnet open voor aansluiting zonneparken

Energietransitie

Aluminiumproducent Aldel uit Delfzijl gaat haar eigen stroomnet beschikbaar stellen om zonneparken van Ecorusaan te sluiten op het Nederlandse openbare elektriciteitsnet. Hiermee willen ze de ontwikkeling van zonne-energie in de regio versnellen.

De eerste stap is het aansluiten van een, door Ecorus ontwikkeld, zonnepark op een bedrijfsterrein van het bedrijf Gebroeders Borg, gevestigd naast het terrein van Aldel. Door de samenwerking met Aldel kan dit zonnepark zijn volledige vermogen van 4,5 megawatt invoeden in het openbare elektriciteitsnet.

Energiebehoefte

Aldel helpt nu al als grootverbruiker van elektrische energie bij het in balans houden van opwek en verbruik in het openbare net. Dit is belangrijk nu zon en wind, met weersafhankelijke schommelingen in hun geleverde vermogen, voorzien in een steeds groter deel van de energiebehoefte van het land.

Chris McNamee, directeur van Aldel: ‘We stellen onze infrastructuur beschikbaar voor kleinere producenten van hernieuwbare energie die graag toegang willen tot het openbare netwerk. Voor producenten van zonne-energie, zoals Ecorus, kunnen wij de aansluiting op het openbare netwerk en het vinden van klanten voor hun groene energie vereenvoudigen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Aldel stelt eigen stroomnet open voor aansluiting zonneparken | NT

Aldel stelt eigen stroomnet open voor aansluiting zonneparken

Energietransitie

Aluminiumproducent Aldel uit Delfzijl gaat haar eigen stroomnet beschikbaar stellen om zonneparken van Ecorusaan te sluiten op het Nederlandse openbare elektriciteitsnet. Hiermee willen ze de ontwikkeling van zonne-energie in de regio versnellen.

De eerste stap is het aansluiten van een, door Ecorus ontwikkeld, zonnepark op een bedrijfsterrein van het bedrijf Gebroeders Borg, gevestigd naast het terrein van Aldel. Door de samenwerking met Aldel kan dit zonnepark zijn volledige vermogen van 4,5 megawatt invoeden in het openbare elektriciteitsnet.

Energiebehoefte

Aldel helpt nu al als grootverbruiker van elektrische energie bij het in balans houden van opwek en verbruik in het openbare net. Dit is belangrijk nu zon en wind, met weersafhankelijke schommelingen in hun geleverde vermogen, voorzien in een steeds groter deel van de energiebehoefte van het land.

Chris McNamee, directeur van Aldel: ‘We stellen onze infrastructuur beschikbaar voor kleinere producenten van hernieuwbare energie die graag toegang willen tot het openbare netwerk. Voor producenten van zonne-energie, zoals Ecorus, kunnen wij de aansluiting op het openbare netwerk en het vinden van klanten voor hun groene energie vereenvoudigen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement