Logistieke groep HGK zag resultaat sterk verbeteren in 2019

jaarcijfers

Het Duitse Häfen und Güterverkehr Köln (HGK), de komende eigenaar van de Europese binnenvaartgroep Imperial, wist vorig jaar een nettowinst van 10,3 miljoen euro te behalen, ruim een kwart meer dan in 2018.

De omzet kwam uit op 75,4 miljoen euro tegen 69,8 miljoen in 2018, stelt het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers over 2019. Het resultaat was enigszins vertekend doordat HGK de extra kosten voor de stopgezette uitbouw van de Haven Köln-Godorf vorig jaar kreeg vergoed van het stadsbestuur.

De totale omzet van de HGK-groep, inclusief de participaties in Neska, HTAG en Rheincargo, daalde met 11 miljoen euro naar 232 miljoen, aldus topman Uwe Wedig. Zo waren er dalende overslagcijfers voor de dochterbedrijven Neska en HTAG. Op het spoor steeg het transportvolume vorig jaar wel sterk, van 18,8 naar 22 miljoen ton.

Overname Imperial

De overname van Imperial Logistics International zal HGK op woensdag officieel afronden. Daarmee zal de groep vooral in de gas- en chemietankvaart een sterke marktpositie krijgen in Europa en nieuwe transportcombinaties kunnen maken tussen binnenvaart en railvervoer, zegt Wedig.

Logistieke groep HGK zag resultaat sterk verbeteren in 2019 | NT

Logistieke groep HGK zag resultaat sterk verbeteren in 2019

jaarcijfers

Het Duitse Häfen und Güterverkehr Köln (HGK), de komende eigenaar van de Europese binnenvaartgroep Imperial, wist vorig jaar een nettowinst van 10,3 miljoen euro te behalen, ruim een kwart meer dan in 2018.

De omzet kwam uit op 75,4 miljoen euro tegen 69,8 miljoen in 2018, stelt het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers over 2019. Het resultaat was enigszins vertekend doordat HGK de extra kosten voor de stopgezette uitbouw van de Haven Köln-Godorf vorig jaar kreeg vergoed van het stadsbestuur.

De totale omzet van de HGK-groep, inclusief de participaties in Neska, HTAG en Rheincargo, daalde met 11 miljoen euro naar 232 miljoen, aldus topman Uwe Wedig. Zo waren er dalende overslagcijfers voor de dochterbedrijven Neska en HTAG. Op het spoor steeg het transportvolume vorig jaar wel sterk, van 18,8 naar 22 miljoen ton.

Overname Imperial

De overname van Imperial Logistics International zal HGK op woensdag officieel afronden. Daarmee zal de groep vooral in de gas- en chemietankvaart een sterke marktpositie krijgen in Europa en nieuwe transportcombinaties kunnen maken tussen binnenvaart en railvervoer, zegt Wedig.