Brand op schip in Waalhaven na dertien uur blussen voorbij

vrachtschip

De brand die dit weekend uitbrak op een vrachtschip met metaalschroot in de Waalhaven in Rotterdam is volledig uit. Dat meldt de veiligheidsregio. Van zaterdagmiddag 16.00 uur tot zondagochtend 5.00 uur heeft de brand gewoed.

Een persoon raakte lichtgewond en werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Dertien uur

De hulpdiensten waren dertien uur lang in de weer met de scheepsbrand. Er werden onder meer twee blusschepen ingezet. Ook werd een kraan aangerukt om een deel van de lading te verplaatsen naar een duwbak naast het schip.

Zaterdag is er een NL-Alert rondgestuurd met het advies aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Rond 5.00 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand geblust is en dat omwonenden ramen en deuren weer konden openen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brand op schip in Waalhaven na dertien uur blussen voorbij | NT

Brand op schip in Waalhaven na dertien uur blussen voorbij

vrachtschip

De brand die dit weekend uitbrak op een vrachtschip met metaalschroot in de Waalhaven in Rotterdam is volledig uit. Dat meldt de veiligheidsregio. Van zaterdagmiddag 16.00 uur tot zondagochtend 5.00 uur heeft de brand gewoed.

Een persoon raakte lichtgewond en werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Dertien uur

De hulpdiensten waren dertien uur lang in de weer met de scheepsbrand. Er werden onder meer twee blusschepen ingezet. Ook werd een kraan aangerukt om een deel van de lading te verplaatsen naar een duwbak naast het schip.

Zaterdag is er een NL-Alert rondgestuurd met het advies aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Rond 5.00 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand geblust is en dat omwonenden ramen en deuren weer konden openen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement