De vertraging is volgens haar een gevolg van ‘omstandigheden op de bouwplaats’. Die kan nog oplopen omdat er nog gesprekken lopen ‘over een aantal issues waaronder corona die impact kunnen hebben op de opleverdatum’. Met wie die gesprekken gevoerd worden, is onduidelijk.

Geplande opleverdatum

De geplande opleverdatum verschuift in elk geval van eind 2022 naar maart 2023, maar kan nog wat uitlopen. Rijkswaterstaat, namens Nederland opdrachtgever voor het project, is daar met de aannemerscombinatie Sassevaart in overleg.

Van Nieuwenhuizen meldt verder dat de renovatie van de Waalbrug bij Nijmegen veel duurder wordt dan verwacht. Het budget voor de operatie is daarom verhoogd van 25 naar 65,2 miljoen euro. Het betonnen betonnen wegdek moet worden vervangen omdat de constructieve veiligheid van de brug in het geding is.

Daarnaast zijn er grote hoeveelheden verf met chroom-6 aangetroffen in de conserveringslaag van de stalen boog. Omdat die nog jaren mee kan zonder dat de veiligheidsproblemen oplevert, is besloten om de verflaag nog minstens tien te laten zitten. De minister verwacht dat vervanging in de toekomst goedkoper wordt omdat ‘op dit moment veel kennis wordt opgedaan over het veilig werken met chroom-6’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement