Brand op lpg-tanker gevuld met ethyleen in haven van Antwerpen

Ongeluk

Bij een brand aan boord van een lpg-tanker in de haven van Antwerpen is dinsdag een persoon gewond geraakt. De brandweer kreeg het vuur vrij snel onder controle, al duur het wel een hele tijd eer de brand helemaal was geblust.

De brand brak uit in de machinekamer van de Moritz Schulte, een tanker die vaart onder de vlag van het eiland Man. Hij vervoerde geen lpg, maar ethyleen, een basismateriaal voor de petrochemische industrie in het Antwerpse havengebied.

Antwerpen kondigde dan ook meteen de eerste, operationele fase van het rampenplan was. De bedrijfsbrandweer van het nabije Esso was het eerst ter plaatse. Wat later kwam ook de Antwerpse stedelijke brandweer bluswerken uitvoeren. Een bemanningslid had te veel rook geïnhaleerd en werd in een ambulance naar een ziekenhuis gevoerd.

Brand op lpg-tanker gevuld met ethyleen in haven van Antwerpen | NT

Brand op lpg-tanker gevuld met ethyleen in haven van Antwerpen

Ongeluk

Bij een brand aan boord van een lpg-tanker in de haven van Antwerpen is dinsdag een persoon gewond geraakt. De brandweer kreeg het vuur vrij snel onder controle, al duur het wel een hele tijd eer de brand helemaal was geblust.

De brand brak uit in de machinekamer van de Moritz Schulte, een tanker die vaart onder de vlag van het eiland Man. Hij vervoerde geen lpg, maar ethyleen, een basismateriaal voor de petrochemische industrie in het Antwerpse havengebied.

Antwerpen kondigde dan ook meteen de eerste, operationele fase van het rampenplan was. De bedrijfsbrandweer van het nabije Esso was het eerst ter plaatse. Wat later kwam ook de Antwerpse stedelijke brandweer bluswerken uitvoeren. Een bemanningslid had te veel rook geïnhaleerd en werd in een ambulance naar een ziekenhuis gevoerd.