De bond wilde een pensioenregeling met zestig jaar en behoud van 80% van het laatst verdiende loon eisen. Vorige maand werd een akkoord bereikt over pensionering met zestig jaar en behoud van 70% bruto. Bestuurder Aad Scholten zei direct na de stemming dat akkoord nu te zullen tekenen: ‘Er is nu dus een nieuwe cao’.

Personeelsdirecteur Hans de Ruiter reageerde opgelucht: ‘We hopen dit dossier nu echt af te kunnen sluiten en dat wilde acties achterwege blijven’. De werknemers krijgen er in totaal 5,15% bij. De nieuwe pensioenregeling kost het bedrijf structureel 2% van de loonsom.

ECT maakte eerder deze week bekend dat het hoofdkantoor wordt afgeslankt van 160 tot veertig mensen. Daarnaast moeten 75 tot honderd werknemers van de Home Terminal afscheid nemen van het bedrijf. Volgens De Ruiter zijn ze niet meer inzetbaar en ook niet bij te scholen omdat ze hetzij te oud, hetzij deels arbeidsongeschikt zijn. De beveiligingsdienst wordt afgeslankt van zestig tot 15 mensen.