Siemons werkte de afgelopen veertien jaar voor tankopslagconcern Vopak, waar hij tot voor kort president van de divisie Americas was. Gedurende die periode vervulde hij managementfuncties in Europa, waaronder Rotterdam, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. In Rotterdam was hij onder meer directeur van de Vopak Europoort Terminal.

Infrastructuur

Raad van commissarissen-voorzitter Miriam Maes roemt Siemons’ brede expertise en ruime ervaring, die hij voor het Havenbedrijf Rotterdam gaat inzetten. ‘Hij krijgt de verantwoordelijkheid over de uitgebreide infrastructuur van de grootste haven van Europa. Dat is een belangrijke taak, want de infrastructuur in ons havenindustriële complex moet van wereldklasse blijven’, aldus Maes.

Zelf zegt Siemons in de persverklaring dat ‘Havenbedrijf Rotterdam de ambitie heeft ervoor te zorgen dat die infrastructuur nog verder wordt verbeterd door optimaal gebruik te maken van technologische innovaties en digitalisering’.

Van 1998 tot 2006 vervulde Siemons diverse managementfuncties bij Koninklijke VolkerWessels. Hij begon zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. De andere leden van de algemene directie van het Havenbedrijf zijn CEO Allard Castelein en CFO Vivienne de Leeuw.