Kijk NT TV afl. 5 terug over stikstofcrisis Rotterdamse haven en autonoom varen

Replay

‘De stikstofcrisis begint zo langzamerhand uit te stralen naar een soort reputatiecrisis op de hoofdkantoren in het buitenland. Die denken dat het stikstofbeleid in Nederland zo ingewikkeld is dat ze Rotterdam links laten liggen en zich hier dus niet vestigen.’ Dat zei Eric van der Schans van Havenbedrijf Rotterdam in aflevering 5 van NT TV.

De uitzending stond in het teken van de stikstofcrisis Rotterdamse haven en autonoom varen. Te gast was Eric van der Schans van Havenbedrijf Rotterdam. De directeur Environmental Management van Port of Rotterdam, vertelt over de maar liefst dertig grote projecten die onder vuur liggen door de stikstofcrisis. En wat het Havenbedrijf doet om het tij te keren. Hoe ziet de toekomst eruit? In tijden van corona houdt de stikstofcrisis nog steeds grote delen van het bedrijfsleven in een houdgreep. Havenbedrijf Rotterdam kan erover meepraten.

Ook nemen we een kijkje op de sleepboot ‘RT Borkum’. Het vijftien meter lange scheepje heeft als eerste gedemonstreerd dat een vaartuig zonder menselijke tussenkomst binnen de Rotterdamse haven een optimale route kan afleggen.

Video

Kijk NT TV afl. 5 terug over stikstofcrisis Rotterdamse haven en autonoom varen | NT

Kijk NT TV afl. 5 terug over stikstofcrisis Rotterdamse haven en autonoom varen

Replay

‘De stikstofcrisis begint zo langzamerhand uit te stralen naar een soort reputatiecrisis op de hoofdkantoren in het buitenland. Die denken dat het stikstofbeleid in Nederland zo ingewikkeld is dat ze Rotterdam links laten liggen en zich hier dus niet vestigen.’ Dat zei Eric van der Schans van Havenbedrijf Rotterdam in aflevering 5 van NT TV.

De uitzending stond in het teken van de stikstofcrisis Rotterdamse haven en autonoom varen. Te gast was Eric van der Schans van Havenbedrijf Rotterdam. De directeur Environmental Management van Port of Rotterdam, vertelt over de maar liefst dertig grote projecten die onder vuur liggen door de stikstofcrisis. En wat het Havenbedrijf doet om het tij te keren. Hoe ziet de toekomst eruit? In tijden van corona houdt de stikstofcrisis nog steeds grote delen van het bedrijfsleven in een houdgreep. Havenbedrijf Rotterdam kan erover meepraten.

Ook nemen we een kijkje op de sleepboot ‘RT Borkum’. Het vijftien meter lange scheepje heeft als eerste gedemonstreerd dat een vaartuig zonder menselijke tussenkomst binnen de Rotterdamse haven een optimale route kan afleggen.

Video