Dit meldt het bedrijf in een brief aan de ongeveer 300 werknemers, waarin het ook zegt dat de werkgelegenheid niet in gevaar komt. Het besluit volgt kort op de benoeming van Peter Pesselse in de top van het op- en overslagconcern, dat goed is voor een omzet van bijna een miljard euro. Pesselse is ook directeur van RST, dat diep in de rode cijfers zit.

Uniport

Hij was ook verantwoordelijk voor het containeroverslagbedrijf Uniport, dat begin dit jaar na jarenlange verliezen werd geliquideerd. Diens terminal in de Rotterdamse Waalhaven staat sindsdien leeg. Bij die operatie verloren zo’n 150 werknemers hun baan.

RST is veruit het grootste overslagbedrijf in de Rotterdamse shortsea-sector en heeft de afgelopen jaren fors uitgebreid op het terrein van de voormalige Home Terminal van ECT, dat volledig naar de Maasvlakte is verhuisd. Enkele jaren geleden speelde zich een omvangrijke fraude af bij RST, waarbij miljoenen euro’s werden verduisterd. Twee managers en een uitzendkracht werden uiteindelijk tot forse celstraffen veroordeeld en de directie werd vervangen.

Met het besluit om RST te verkopen, keert Steinweg in Rotterdam terug naar zijn roots. Dat is het, veelal langdurig, opslaan van gemakkelijke verhandelbare goederen, commodities in het jargon. De groep bezit, verspreid over zo’n tien locaties, in Rotterdam tientallen hectares aan vaak stokoude loodsen waar ondermeer koffie, chemicaliën en aluminium vaak maandenlang, en soms jarenlang, in opslag liggen. Daarnaast heeft de groep onder meer een omvangrijke expeditietak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement