Deze vragen staan centraal tijdens het Havendebat Rotterdam, de jaarlijkse bijeenkomst waarbij de stakeholders van de Rotterdamse haven met elkaar in debat gaan over de actuele problemen en uitdagingen. Dit jaar is het thema ‘Vestigingsklimaat’.

Ceo Jacques Vandermeiren van Port of Antwerp ging onlangs flink los in een interview met Nieuwsblad Transport. De Antwerpse haven maakt een inhaalslag en is zelfs productiever dan de Rotterdamse, zei hij. En dat Nederland voorop wil lopen met milieuregels is volgens hem ook niet altijd handig.

Heeft hij een punt? Zijn we nog wel aantrekkelijk genoeg? Is dit gesomber? Of zijn het terechte zorgen? En welke oplossingen zijn er binnen handbereik? Daar gaan we het over hebben tijdens het Havendebat Rotterdam 2020, op woensdagmiddag 9 december in de nieuwe ProMedia-studio.

Debaters

De lijst met debaters is groot. Vanuit alle gelederen is er vertegenwoordiging. Namens de werkgevers komt Ingrid Thijssen, namens het Havenbedrijf Allard Castelein en namens ‘de politiek’ VVD-Europarlementariër Caroline Nagtegaal. Maar ook het bedrijfsleven is er in de personen van Cuno Vat (Neele-Vat) en Michel van Dijk (Van Berkel Logistics). Vanuit de wetenschap schuift Bart Kuipers (Erasmus UPT) aan. De lijst met alle debaters en het programma vindt u op de website van het Havendebat Rotterdam.

Het debat wordt live uitgezonden vanuit de ProMedia studio’s in hartje Rotterdam. Via de chat en door te reageren op de stellingen kunnen deelnemers hun stem laten horen. Deelnemen kan vanaf de eigen werkplek, via het online platform. Meedoen? Aanmelden kan via de website van het Havendebat Rotterdam.