Dit distributiecentrum komt tot stand via een 29-71 joint venture partnership tussen WDP en de aandeelhouders van deze retailbedrijven. De bouw gaat zo’n 80 miljoen euro kosten.

Trimodaal

Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van deze locatie in Gent was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten, meldt de logistieke vastgoedpartij. ‘De drie van oorsprong Belgische retailers, zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabij gelegen containerterminal aan het Kluizendok. Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen.’

WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning, die verwacht wordt in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar.