WDP bouwt multimodaal dc van 150.000 m2 in North Sea Port

Mega-dc

WDP gaat zijn multimodale locatie in North Sea Port (het WDPort of Ghent) uitbreiden met een multitenant distributiecentrum van maar liefst 150.000 vierkante in Gent voor retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden die dit langjarig gaan huren.

Dit distributiecentrum komt tot stand via een 29-71 joint venture partnership tussen WDP en de aandeelhouders van deze retailbedrijven. De bouw gaat zo’n 80 miljoen euro kosten.

Trimodaal

Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van deze locatie in Gent was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten, meldt de logistieke vastgoedpartij. ‘De drie van oorsprong Belgische retailers, zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabij gelegen containerterminal aan het Kluizendok. Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen.’

WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning, die verwacht wordt in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

WDP bouwt multimodaal dc van 150.000 m2 in North Sea Port | NT

WDP bouwt multimodaal dc van 150.000 m2 in North Sea Port

Mega-dc

WDP gaat zijn multimodale locatie in North Sea Port (het WDPort of Ghent) uitbreiden met een multitenant distributiecentrum van maar liefst 150.000 vierkante in Gent voor retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden die dit langjarig gaan huren.

Dit distributiecentrum komt tot stand via een 29-71 joint venture partnership tussen WDP en de aandeelhouders van deze retailbedrijven. De bouw gaat zo’n 80 miljoen euro kosten.

Trimodaal

Het trimodale karakter (water-spoor-weg) van deze locatie in Gent was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten, meldt de logistieke vastgoedpartij. ‘De drie van oorsprong Belgische retailers, zetten voluit in op internationale groei en willen van hieruit hun supply chain optimaliseren en deze op een milieuvriendelijke wijze uitbouwen dankzij de directe connectie met de nabij gelegen containerterminal aan het Kluizendok. Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen.’

WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning, die verwacht wordt in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement