De verkiezing werd dit jaar voor de tiende keer gehouden door de Jong Havenvereniging. Het was de eerste keer dat de prijs werd uitgereikt op de Dag van de Haven dat dit jaar een online-conferentie was, uitgezonden vanuit Theater Walhalla in Katendrecht.

Enthousiasme

De winnaar van de titel Jong Haventalent is een jaar lang de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven. Van Dinther wil met zijn enthousiasme over de energietransitie veranderingen teweeg brengen in 2021. ‘Ook wil ik de technische realiteit van projecten duidelijker overbrengen. Ik maak stukjes software waardoor een specifiek probleem wordt opgelost.’

Van Dinther heeft de strijd gewonnen van de andere genomineerden: Eveline Vrij (Commercial Manager van NorthSea Container Line AS) en Tom Schouten (Projectleider TOS bij Rotterdam Short Sea Terminals).

Dag van de Haven 2020
President-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam, Jong Haventalent 2021 Jan van Dinther en wethouder van gemeente Rotterdam Arjan van Gils bespreken het afgelopen jaar en kijken vooruit naar 2021.