De drugs zaten verstopt in een container. De twee andere arrestanten zijn een vrachtwagenchauffeur en zijn passagier. De politie, die getipt was over een verdachte handeling, trad op nadat de havenarbeider de container op een vrachtwagen had gezet. Hij werd onder de ogen van zijn collega’s in de boeien geslagen. De federale gerechtelijke politie onderzoekt nu wie hem aanstuurde.

Reputatie

Het lijkt nauwelijks toeval dat de arrestatie met grote zichtbaarheid verliep. Niet alleen groeide de reputatie van Antwerpen de voorbije jaren uit tot die van een van de grootste drugshavens van Europa, er waren ook almaar meer signalen over de al dan niet vrijwillige betrokkenheid van havenarbeiders. Enkele weken geleden bracht de havengemeenschap een animatiefilm uit om de Antwerpse havenarbeiders en ander havenpersoneel sensibiliseren tegen de verleidingen van het drugsgeld.

De voorbije dagen is overigens ook 400 kilo cocaïne onderschept in de Ecuadoriaanse haven Posoria. Die zat verstopt in de bodem van een container met bestemming Antwerpen. Deze drugs werden gevonden met de hulp van het Container Control Programme van de Verenigde Naties.