De groep gaat in gesprek met regering over een twintigjarige concessie voor de uitbreiding en exploitatie van de Multipurpose Terminal (MPT) in de haven van Luanda. DP World wil 190 miljoen dollar investeren in infrastructuur en apparatuur en zo de capaciteit opvoeren tot 700.000 teu per jaar. MPT is een multi purposeterminal van 23 hectare met 600 meter kade aan 12,5 meter diep water.

Havenproject

Het is het tweede havenproject dat de groep uit Dubai binnen een week aankondigt. Net voor Kerst maakte DP bekend bijna een miljard dollar in een nieuwe terminal bij Dakar in Senegal te gaan investeren. Met de twee nieuwe projecten erbij neemt het aantal DP-terminals in Afrika toe tot negen stuks.

In september sloten de Dubais een overeenkomst met de Canadese investeerder CDPQ om hun gezamenlijke investeringsfonds uit te breiden van 3,5 tot acht miljard dollar. Dat geld is hoofdzakelijk bestemd voor investeringen in de logistieke sector. Het fonds heeft al belangen in tien haventerminals.

Foto: By Maersk Line – First WAFMAX in Angola 3, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27640547

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement