Schepen Heerema binnenkort aan de stekker, Vopak volgt mogelijk

Walstroom

Grote schepen van Heerema Marine Contractors zoals ‘Sleipnir’ en ‘Thialf’ gaan gebruikmaken van de walstroominstallatie op de Landtong Rozenburg in de Rotterdamse haven. De schepen kunnen hier hun dieselgeneratoren uitzetten en overschakelen op stroom van de windturbines. Eneco en het Havenbedrijf Rotterdam onderzoeken nu samen met Vopak Europoort of de installatie ook voor Vopak kan worden ingezet.

aanleg walstroom Calandkanaal - foto Danny Cornelissen

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Schepen Heerema binnenkort aan de stekker, Vopak volgt mogelijk | NT

Schepen Heerema binnenkort aan de stekker, Vopak volgt mogelijk

Walstroom

Grote schepen van Heerema Marine Contractors zoals ‘Sleipnir’ en ‘Thialf’ gaan gebruikmaken van de walstroominstallatie op de Landtong Rozenburg in de Rotterdamse haven. De schepen kunnen hier hun dieselgeneratoren uitzetten en overschakelen op stroom van de windturbines. Eneco en het Havenbedrijf Rotterdam onderzoeken nu samen met Vopak Europoort of de installatie ook voor Vopak kan worden ingezet.

aanleg walstroom Calandkanaal - foto Danny Cornelissen

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu