De besturen van Deltalinqs en RPPC hebben daarmee unaniem ingestemd. Na een kennismakings- en inwerkperiode gaat hij op 1 april 2021 officieel aan de slag. Hij was de afgelopen zeven jaar bestuursvoorzitter van Universiteit Twente en vervult diverse nevenfuncties. Daarvoor was hij acht jaar lang directeur en partner van het Rotterdamse bekende architectenbureau OMA van Rem Koolhaas.

Schiphol Group

Hij heeft uiteenlopende managementfuncties gehad bij Schiphol Group, onder andere op het gebied van commercie, strategie en public affairs, en begon zijn carrière bij ING. In Rotterdam was Van der Chijs eerder lid van de raad van commissarissen van de RET en de Economic Advisory Board Rotterdam. Van der Chijs volgt Atzo Nicolaï op die begin 2020 als voorzitter van Deltalinqs en RPPC aantrad maar gelopen zomer onverwachts overleed.

Vice-voorzitter Leo Ruijs wijst op Van der Chijs’ ruime ervaring binnen het bedrijfsleven, met overheden en in de politiek en met het verwerven van grote fondsen en subsidies. Volgens hem hem heeft de havengemeenschap die hard nodig om zijn belangen te behartigen. ‘Hij is de juiste persoon om de uitdagingen van de Rotterdamse haven- en industrieondernemingen aan te gaan, zoals de energietransitie, circulariteit en verdere digitalisering, en tegelijk onze concurrentiepositie te behouden en versterken’, aldus Ruijs.

Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van meer dan 95% van alle logistieke, haven- en industriële bedrijven in de mainport Rotterdam. Bij de ondernemersvereniging zijn ruim 700 bedrijven aangesloten uit veertien sectoren, die werk geven aan 385.000 mensen en goed zijn voor 6,2% bij aan het bruto nationaal product, aldus Deltalinqs.