Het laatste kwartaal maakte de achterstand over de eerste drie kwartalen van het jaar goed met een groei van 7,6% tot 19,1 miljoen teu. India, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Amerika waren de belangrijkste groeiregio’s. De groep uit Dubai spreekt met name van ‘sterke prestaties’ bij de terminals in Londen, Rotterdam, Antwerpen en Sokhna (Egypte).

Overslag

De terminals waarin DP meerderheidsaandeelhouder is, verwerkten in het laatste kwartaal 11,2 miljoen teu, 10% meer dan in het voorgaande jaar. Over het hele jaar kwam de overslag van deze groep uit op 41,6 miljoen twintigvoets eenheden, bijna 5% meer dan in 2019. Dat was mede te danken aan de overname van terminals in de Dominicaanse Republiek en Canada.

Chief executive officer Sultan Ahmed Bin Sulayem zegt dat 2021 ‘bemoedigend’ is begonnen, maar wijst erop dat de onzekerheid rond voorspellingen groot is, gezien de effecten van de coronapandemie, geopolitieke onzekerheden en de aanhoudende handelsoorlog. Hij zegt verder dat DP selectief blijft investeren, zoals in recent aangekondigde projecten in Dakar (Senegal) en Luanda (Angola).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement