Typetje verknoeit lancering website Port of Antwerp Bruges

Gekaapt

Als je de naam van je kersverse fusiehaven Port of Antwerp Bruges presenteert, wil je dat met tromgeroffel doen. En anno 2021 betekent dat: met een flitsende website. Het havenbedrijf is er echter nog niet in geslaagd het bijbehorende punt-com-domein te claimen. Als we de website van de fusiehaven mogen geloven, behoort de domeinnaam toe aan de 54-jarige Amstelveense Porto-fan Twerp Bruges.

Het personage Twerp Bruges lijkt het werk van de satirische Vlaamse website ‘De Brugse Stem’. De heer Bruges reageert op die site verbaasd op de onaangekondigde fusie: ‘Hou ik al jaar en dag een mooie webstek open, komt die Brugse spekkie (burgemeester De Fauw, red.) me opeens vertellen dat hij mijn webstekkie wil. Nou, vergeet dat maar mooi.’ Waarop de misnoegde Twerp eraan toevoegt dat hij gerechtelijke stappen overweegt. ‘Ik word gewoon niet meer met gerust gelaten. Ik word constant gebeld om containers te verschepen of cocaïne weg te moffelen.’

Wie is Twerp nu echt? Via een WHOIS-zoekopdracht is te achterhalen dat het gekaapte domein afgelopen vrijdag om 4 seconden na 12 uur is geregistreerd, het moment waarop de persconferentie met de aankondiging van de fusie net van start was gegaan. Wie er precies achter zit, is moeilijk te achterhalen. De eigenaar van het domein gebruikte een privacy-dienst, waardoor de naam en contactgegevens niet openbaar zijn.

Procedures

Tegen de Belgische vakwebsite Flows zegt een woordvoerder van Port of Antwerp dat het havenbedrijf een procedure is gestart om de domeinnaam terug te krijgen. Het is wel gelukt om de domeinen met de extensies .be, .eu, .org en .net te registreren.

Overigens is Twerp naar eigen zeggen de beroerdste niet. De fusiehaven kan op verschillende manieren de domeinnaam terugkrijgen. ​Bijvoorbeeld door een dok te vernoemen naar het personage Pico uit de Vlaamse sitcom F.C. de Kampioenen. Of door ​een T-shirt van R.E.M. en een nieuwe asbak te schenken. Ook als de Vlaamse politicus en oud-bestuurder van de Brugse Zeehaven Joachim Coens een schlager­album opneemt, krijgt de haven het gewilde webdomein in handen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Typetje verknoeit lancering website Port of Antwerp Bruges | NT

Typetje verknoeit lancering website Port of Antwerp Bruges

Gekaapt

Als je de naam van je kersverse fusiehaven Port of Antwerp Bruges presenteert, wil je dat met tromgeroffel doen. En anno 2021 betekent dat: met een flitsende website. Het havenbedrijf is er echter nog niet in geslaagd het bijbehorende punt-com-domein te claimen. Als we de website van de fusiehaven mogen geloven, behoort de domeinnaam toe aan de 54-jarige Amstelveense Porto-fan Twerp Bruges.

Het personage Twerp Bruges lijkt het werk van de satirische Vlaamse website ‘De Brugse Stem’. De heer Bruges reageert op die site verbaasd op de onaangekondigde fusie: ‘Hou ik al jaar en dag een mooie webstek open, komt die Brugse spekkie (burgemeester De Fauw, red.) me opeens vertellen dat hij mijn webstekkie wil. Nou, vergeet dat maar mooi.’ Waarop de misnoegde Twerp eraan toevoegt dat hij gerechtelijke stappen overweegt. ‘Ik word gewoon niet meer met gerust gelaten. Ik word constant gebeld om containers te verschepen of cocaïne weg te moffelen.’

Wie is Twerp nu echt? Via een WHOIS-zoekopdracht is te achterhalen dat het gekaapte domein afgelopen vrijdag om 4 seconden na 12 uur is geregistreerd, het moment waarop de persconferentie met de aankondiging van de fusie net van start was gegaan. Wie er precies achter zit, is moeilijk te achterhalen. De eigenaar van het domein gebruikte een privacy-dienst, waardoor de naam en contactgegevens niet openbaar zijn.

Procedures

Tegen de Belgische vakwebsite Flows zegt een woordvoerder van Port of Antwerp dat het havenbedrijf een procedure is gestart om de domeinnaam terug te krijgen. Het is wel gelukt om de domeinen met de extensies .be, .eu, .org en .net te registreren.

Overigens is Twerp naar eigen zeggen de beroerdste niet. De fusiehaven kan op verschillende manieren de domeinnaam terugkrijgen. ​Bijvoorbeeld door een dok te vernoemen naar het personage Pico uit de Vlaamse sitcom F.C. de Kampioenen. Of door ​een T-shirt van R.E.M. en een nieuwe asbak te schenken. Ook als de Vlaamse politicus en oud-bestuurder van de Brugse Zeehaven Joachim Coens een schlager­album opneemt, krijgt de haven het gewilde webdomein in handen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement