Dat heeft de Indiase premier Narendra Modi gezegd op de Maritime India Summit. Hij zei dat er 574 projecten zijn geselecteerd, die de maritieme infrastructuur van het land moeten versterken. Het gaat niet om een lijst met nieuwe projecten, maar om een inventarisatie van bestaande projecten die voorrang moeten krijgen.

Energiesystemen

Hij kondigde aan dat er in alle grote havens fors geïnvesteerd zal worden in de ontwikkeling van op zon en wind gebaseerde energiesystemen. ‘We streven ernaar om het gebruik van hernieuwbare energie tegen 2030 stapsgewijs te verhogen tot meer dan 60% van alle energie die in Indiase havens gebruikt wordt’, aldus Modi.

Hij zei verder dat het land met zijn enorme kustlijn werkt aan versterking van de binnenlandse scheepsbouw- en scheepsreparatie-sector. Ook wil het land zijn positie in scheepsrecycling opvoeren van de huidige 30% tot meer dan 50%. Hij liet zich er daarbij niet over uit in hoeverre gestreefd wordt naar verbetering van de veiligheid en de arbeidsomstandigheden op de Indiase sloopstranden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding