Volgens het havenbedrijf maken twee vernieuwingen de fabriek uniek. Zo ligt het energieverbruik 10% lager dan vergelijkbare installaties waardoor de producten een lage CO2-footprint hebben. Daarnaast helpt de ASU hernieuwbare energie op het elektriciteitsnet te faciliteren dankzij het net stabiliserende vermogen. Als er op het energienet sprake is van piekbelasting kan de nieuwe installatie van Air Liquide tijdelijk het energieverbruik verlagen terwijl de productie gelijk blijft.

In de toenemende elektrificatie van de industrie zorgt volgens het havenbedrijf dit soort oplossingen voor flexibiliteit en wordt overbelasting voorkomen.

Air Liquide levert al sinds de jaren 70 via de buisleidingstraat aan verschillende bedrijven in de Port of Moerdijk. Daarnaast maakt de ligging van Moerdijk het voor het chemiebedrijf mogelijk om het bulktransport over de weg met naar schatting 400.000 kilometer per jaar te verminderen, aldus het havenbedrijf.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding