Die kreeg veertien jaar geleden een vergunning om een marinebasis om te bouwen tot containerterminal. Daarvoor moest onder meer ruim 10.000 kilometer aan drainageleidingen worden aangelegd en zes miljoen ton zand en grind worden aangevoerd. Met het totale project is volgens SCP een investering van twee miljard dollar gemoeid.

Deepsea

De nu in gebruik genomen eerste fase beslaat een oppervlakte van twintig hectare, wat ongewoon weinig is voor een containerterminal. De kade is ruim 400 meter lang, ofwel één ligplaats voor een modern deepsea containerschip. De vier kranen hebben een hijshoogte van 51 meter en een bereik van 69 meter, toereikend voor schepen van ongeveer 20.000 teu. Daarmee heeft de nieuwe faciliteit een overslagcapaciteit van ongeveer 700.000 teu per jaar.

Uiteindelijk moet het complex worden uitgebreid tot 115 hectare, goed voor een capaciteit van 2,4 miljoen teu per jaar. Volgens SCP is dat een verdubbeling van de huidige capaciteit van de haven van Charleston. De havenbeheerder is bezig om de toegangsgeul te verdiepen tot bijna zestien meter, waarmee Charleston de grootste diepgang van alle havens aan de Amerikaanse oostkust zou krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement