Districtschef Jan Janse van de Zeehavenpolitie in Rotterdam vindt dat er moet worden ingegrepen. ‘Het toont aan dat wij als overheid onvoldoende aandacht hebben voor de veiligheid op het haventerrein. Hier moet scherper naar worden gekeken.’ Hij vindt ook dat de overheid de wet- en regelgeving moet veranderen.

Recent waren de politie en de douane 24 uur per dag 2,5 maand lang permanent aanwezig op het ECT-terrein, in de strijd tegen drugssmokkel in de haven. De opsporingsdiensten zetten meermalen vraagtekens bij gecontroleerde personen die legaal op het terrein waren. Zo bleken 72 vrachtwagenchauffeurs, 15 bunkeraars, 8 onderhoudspersoneelsleden, 46 sjorders, 18 terminalpersoneelsleden, 9 beveiligers of brandwachten en twaalf overige beroepen bij de politie in beeld te zijn geweest voor drugsgerelateerde incidenten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding